Wie is Wendela?

 

Met z’n tweeën op zoek naar werk, ik ga je ondersteunen waar dat nodig is.

Van oorsprong kom ik uit het toerisme. Ik ben meer dan 20 jaar reisadviseur geweest en heb zelf ook veel gereisd. In 2003 heb ik een carrièreswitch gemaakt en ben ik de studie P&O gaan volgen bij Saxion in Deventer. Als snel werd ik gevraagd om HR adviseur te worden bij Oad Reizen, een geweldige tijd…… tot 25 september 2013 de dag van het faillisement. Ineens stonden 1700 collega’s en ik op straat en na de doorstart nog 1100. Hier moest wat gebeuren!

Na het faillisement van dit prachtige bedrijf heb ik contact gezocht met de Gemeente Rijssen-Holten om samen met hen een project op te starten om mijn oud collega’s te ondersteunen in hun zoektocht naar werk. Mede door dit project was binnen 5 maanden meer dan 50% aan het werk, dat wil zeggen ongeveer 450 medewerkers. Ook V&D medewerkers uit Deventer heb ik op dezelfde wijze mogen ondersteunen. 

Momenteel onderteun ik bij gemeenten klanten met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en voer Jobsearctrajecten uit voor JP Werkrevisie, Daarnaast ben ik landelijk loopbaanadviseur bij A&O fonds van gemeenten. 

In mijn begeleiding aan mensen heb ik destijds en ook nu gebruik gemaakt van: 

De expertise als HR adviseur. Ik weet hoe Werving en Selectieprocedures lopen, hoe P&O’ers HRMérs acteren, hoe jouw CV wordt gescand en beoordeeld etc. etc. Ik kan je daarom  ook een goede blik achter de schermen geven die jou kunnen helpen. Afgezien daarvan ben ik middels praktijk en studie op de hoogte van de middelen en kanalen (waaronder Social Media) die werkgevers inzetten om hun personeel werven.

* Mijn netwerk: ik beschik over een heel groot netwerk waar jij ook weer je voordeel mee kan doen.

Dienstverlening UWV en Gemeenten:  Doordat ik bij hen werk of heb gewerkt weet ik welke dienstverlening zij aanbieden en hoe de “routes” lopen.

* Studie: maar vooral ook praktische coaching en opleiding van Aaltje Vincent zij is “Jobmarketeer” bij uitstek een absolute expert op het gebied van Jobmarketing. Ik maak gebruik van de methodieken die zij heeft ontworpen en heb ook les van haar gehad. Kijk maar eens op www.aaltjevincent.nl 

 

 

 

 ”Het is voor mij om ethische redenen niet mogelijk om klantvragen van bijstandsgerechtigden woonachtig in Gemeente Zevenaar op mij te nemen, omdat ik daar zelf werkzaam ben. Ik verwijs hen graag naar goede en ervaren vakcollegae loopbaanadviseurs of andere experts.